home  
  jenisherba  
  payment  
  contacts  
    Home Dasar Privasi Mengenai Kami
Kaunseling Online Percuma, SILA TEKAN butang ini.

 
Jenis Kemurungan
Masalah Tidur
Masalah Panik
Masalah Suami-isteri
Masalah Trauma
Masalah Kurang Keyakinan
Masalah Cepat Letih
Masalah Kurang Selera Makan
Masalah Rasa Bersalah
Masalah Hilang Semangat
Masalah Tidak Tenteram
Masalah Kurang Daya Tumpuan
   
Artikel
Masalah Sesak Nafas Dan Cara Untuk Mengatasinya
Mengapa Orang Yang Mengalami Kemurungan Penampakan Hantu
Tekanan Menopause Dan Jantung Berdebar-debar
Punca dan Herba Berkaitan Hati Tidak Tenang
Simptom Gastrik Dan Cara Untuk Mengatasinya
   
   

Masalah cepat letih dan tidak seri muka

seri muka

Contoh Ciri-ciri Kemurungan Klinikal: Masalah Cepat Letih (nama samaran, bukan nama sebenar)

Encik Hasrol adalah bekerja di sektor kewangan-perbankan. Dia seorang yang rajin dan berdedikasi. Tiap-tiap hari dia menghabiskan kerjanya mengikut masa yang ditetapkan. Dia selalu mendapat pujian daripada rakan sekerjanya dan bergaul mesra dengan mereka. Beberapa bulan yang lepas, Encik Hasrol mula menunjukkan ciri kemurungan. Tiba-tiba dia rasakan dirinya cepat letih lesu dan mengatuk walaupun baru bangun tidur. Selain itu, dia rasakan dirinya cepat penat dan letih untuk buat sebarang kerja tambahan. Semasa di pejabat, dia rasa tidak bermaya dan tidak bersemangat seperti dulu.  Dia juga malas melayan rakan sekerjanya dan tidak dapat fokus pada kerjanya di pejabat.  Perangainya berubah langsung. Dia kerap kali kelihatan tidak seri muka dan tidak bersemangat seperti dulu di tempat kerja.

Adakala dia juga mengelakkan daripada buat kerja-kerja yang susah sebab dirinya tiada mood langsung. Bos dan rakan sekerjanya mula menyedari perubahan ketara Encik Hasrol. Mereka ambil berat tentang keadaanya dan bertanya tentang masalahnya. Encik Hasrol tak perasaan sangat perubahan sendiri sebelum ditegur oleh rakan sekerjanya. Berikutan kejadian itu, Hasrol mula mencari maklumat berkenaan kenapa badan cepat letih dan mengantuk di internet. Dia ingin mendapatkan bantuan untuk masalahnya. Dia mendapati dirinya mempunyai masalah kemurungan di tempat kerja dan juga cepat penat dan letih.

Adakah ubat tradisional berkesan untuk mengatasi penyakit kemurungan ?

Kedua-dua masalah ini menyebabkan dia mengalami masalah badan cepat letih dan lesu.   Dia mula mencari bantuan kemurungan dari internet dan menjumpai website Kak Hannah tentang terapi kemurungan melalui herba natural. Selepas Kak Hannah mengenalpasti punca cepat letih, sentiasa kelihatan tidak seri muka dan mengantuk Encik Hasrol,  rawatan herba diberikan dan kesan kemurungan terhadap kesihatan Hasrol telah menampakkan perubahan positif. Dia makin sembuh dan rasakan dirinya semakin bertenaga dan bersemangat. Dia boleh menguruskan kerjanya dengan baik dan menyiapkan kerja dalam masa yang ditetapkan. Dia kembali aktif dan ceria seperti masa dulu. Dia tidak lagi cepat letih dan mengantuk seperti dulu. Kemurungan boleh dirawat dengan rawatan herba.

herbamambantu

 
Contact +6016 9693879
Puan Hannah
Email

kemurungan@gmail.com

 


 

 

 

 
 
 
Copyright © kemurungan.com
Home Contacts Sitemap