home  
  jenisherba  
  payment  
  contacts  
    Home Dasar Privasi Mengenai Kami
Kaunseling Online Percuma, SILA TEKAN butang ini.

 
Jenis Kemurungan
Masalah Tidur
Masalah Panik
Masalah Suami-isteri
Masalah Trauma
Masalah Kurang Keyakinan
Masalah Cepat Letih
Masalah Kurang Selera Makan
Masalah Rasa Bersalah
Masalah Hilang Semangat
Masalah Tidak Tenteram
Masalah Kurang Daya Tumpuan
   
Artikel
Masalah Sesak Nafas Dan Cara Untuk Mengatasinya
Mengapa Orang Yang Mengalami Kemurungan Penampakan Hantu
Tekanan Menopause Dan Jantung Berdebar-debar
Punca dan Herba Berkaitan Hati Tidak Tenang
Simptom Gastrik Dan Cara Untuk Mengatasinya
   
   

Masalah hilang semangat - selalu fikirkan kata kata sedihkata kata sedih

Ciri Kemurungan Klinikal: Masalah Hilang Semangat (nama samaran, bukan nama sebenar)

Encik Razak seorang pekerja di sektor swasta. Dia seorang yang berdedikasi dan rajin bekerja. Selama 5 tahun bekerja, dia tidak memberikan masalah kepada syarikatnya. Bosnya dan rakan sekerjanya rasa selesa dengan Encik Razak. Pada beberapa bulan yang lepas, bapa Encik Razak dimasukkan ke wad hospital untuk rawatan pembedahan jantung. Selepas pembedahan, Encik Razak perlu pergi ke hospital kerajaan untuk menjaga bapanya dari semasa ke semasa. Encik Razak selalu melawat dan menjaga bapanya di hospital. Encik Razak selalu mengharapkan bapanya akan keluar hospital secepat mungkin dan sembuh. Dia amat berharap bapanya akan sembuh selepas pembedahan dan balik ke rumahnya secepat mungkin. Namun demikian, selepas 3 bulan penjagaan di hospital, bapanya meninggal di hospital dan kejadian ini memberikan impak yang besar kepada Encik Razak. Dia tidak dapat berjumpa dengan bapanya buat kali terakhir sebab bapanya meninggal di hospital. Hidupnya berubah selepas kematian bapanya secara tiba-tiba.

Selepas kematian bapanya, Encik Razak ada masalah hilang semangat, dia rasa hati tidak tenang selepas kejadian itu. Dia rasa tiada semangat untuk buat sebarang kerja dan ada masalah hilang semangat kerja. Tiap-tiap hari Encik Razak pergi kerja tanpa bersemangat, dia asyik fikirkan bapanya yang telah meninggal. Dia merasakan hidup tidak bermakna, sentiasa fikirkan kata kata sedih, hilang hala tujuan dalam kehidupan harian. Dia juga rasa hilang semangat diri dan tiada semangat untuk buat kerja di pejabat. Rakan sekerjanya menyedari masalah Encik Razak dan menegurnya untuk berjumpa doktor. Mereka membantunya mendapatkan bantuan kemurungan di internet.

Adakah Encik Razak perlukan ubat anti kemurungan?

Mereka terjumpa nombor Puan Hannah di internet. Selepas menghubungi Puan Hannah, Encik Razak menyebut dia rasa hilang semangat untuk hidup selepas kematian bapanya. Dia juga rasakan diri hilang semangat untuk bekerja selepas kejadian itu. Dia rasakan dirinya kerap memikirkan kata kata sedih dan tidak tahu apa yang perlu dilakukan buat masa ini. Otaknya kosong dan jiwanya pula hilang semangat kerja. Dia minta bantuan Kak Hannah. Selepas mengenalpasti keadaan Encik Razak, herba yang sesuai dengan masalah hilang semangat diri, hilang semangat hidup dan hilang semangat kerja diberikan kepada Encik Razak.

Selepas beberapa minggu, Encik Razak kembali sihat dan bersemangat. Dia boleh menerima kematian bapanya dan boleh melepaskan kenangan yang lepas. Dia tidak lagi hilang semangat untuk hidup, dia mula bersemangat untuk menjalankan hidup baru. Encik Razak makin kelihatan ceria dan seri muka dan makin tenang hati selepas rawatan herba.

Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut tentang masalah hilang semangat, atau mereka yang asyik fikirkan kata kata sedih dan tidak dapat melepaskan perkara perkara sedih yang lepas.

Selain itu, terdapat kes masalah hilang semangat seperti hilang semangat belajar, hilang semangat diri, hilang semangat untuk bekerja, hilang semangat untuk belajar, hilang semangat kejiranan dan sebagainya.

herbamambantu

 
Contact +6016 9693879
Puan Hannah
Email

kemurungan@gmail.com

 


 

 

 

 
 
 
Copyright © kemurungan.com
Home Contacts Sitemap