home  
  jenisherba  
  payment  
  contacts  
    Home Dasar Privasi Mengenai Kami
Kaunseling Online Percuma, SILA TEKAN butang ini.

 
Jenis Kemurungan
Masalah Tidur
Masalah Panik
Masalah Suami-isteri
Masalah Trauma
Masalah Kurang Keyakinan
Masalah Cepat Letih
Masalah Kurang Selera Makan
Masalah Rasa Bersalah
Masalah Hilang Semangat
Masalah Tidak Tenteram
Masalah Kurang Daya Tumpuan
   
Artikel
Masalah Sesak Nafas Dan Cara Untuk Mengatasinya
Mengapa Orang Yang Mengalami Kemurungan Penampakan Hantu
Tekanan Menopause Dan Jantung Berdebar-debar
Punca dan Herba Berkaitan Hati Tidak Tenang
Simptom Gastrik Dan Cara Untuk Mengatasinya
   
   

Masalah kurang keyakinan seperti jantung berdebar,sesak nafas dan sentiasa kelihatan tidak seri mukajantung berdebar

Ciri Kemurungan Klinikal : Masalah Kurang Keyakinan Diri (nama samaran, bukan nama sebenar)

Encik Fazali bekerja sebagai pensyarah di kolej swasta tempatan. Dia baru mula mengajar di kolej swasta selepas taman pengajian di universiti tempatan. Kolej swasta tempatan menggunakan media pengajaran bahasa Inggeris disebabkan ramai pelajar dari luar negara. Semasa di universiti tempatan, media pengajaran adalah bahasa Melayu, dan buku rujukan adalah dalam bahasa Inggeris. Encik Fazali tidak ada masalah dari segi pembacaan dan pemahaan buku rujukan bahasa Inggeris. Encik Fazali juga mendapat keputusan yang agak memuaskan semasa di universiti. Encik Fazali terlalu khuatir dan bimbang tentang pengajaran menggunakan bahasa Inggeris. Dia kurang keyakinan dan takut pengucapan awam apatah lagi dalam bahasa Inggeris. Adakalanya dia rasa takut pengucapan awam dan dia takut untuk pergi bekerja sebab terlalu kurang keyakinan diri dalam bahasa Inggeris. Dia makin takut kehilangan kerjanya sebagai pensyarah dan masanya dia berasa sakit dada sebelah kiri.

Masalah kurang keyakinan diri bertambah serius apabila kolej swasta memerlukan dia mengajar dalam bahasa Inggeris. Walaupun Encik Fazali memahami dan menyediakan semua bahan pengajaran dengan baik dan teratur, dia kurang keyakinan diri untuk bertutur dalam bahasa Inggeris. Perkara kurang keyakinan diri ini memberikan impak pada proses pengajarannya. Encik Fazali menyedari masalahnya dan cuba mendapatkan bantuan daripada Kak Hannah. Selepas perbualan melalui internet Kak Hannah mendapati punca kurang keyakinan diri berpunca daripada Encik Fazali diri sendiri. Dia rasakan kurang keyakinan dan takut pengucapan awam walaupun dia mendapat keputusan baik di universiti. Dia boleh memahami buku rujukan bahasa Inggeris dan mendapat keputusan baik, kecuali dari segi pertuturan Inggeris.

Adakah ubat penenang sesuai untuk penyakit kemurungan seperti jantung berdebar dan simptom sesak nafas ?

Selepas kenalpasti punca kurang keyakinan diri Encik Fazali, Kak Hannah memberikan herba yang sesuai dengan masalah kurang keyakinan diri dan kurang keyakinan dan takut pengucapan awam. Kak Hannah memberikan herba yang sesuai dengan situasi Encik Fazali buat masa ini. Selepas minum herba yang sesuai, Encik Fazali merasakan dirinya makin tenang hati, jantung tidak lagi berdebar-debar dan tidak begitu takut untuk buat pengucapan awam dan lebih berkeyakinan bertutur dalam bahasa Inggeris. Dia makin berkeyakinan dan boleh buat pengucapan awam tanpa rasa takut yang keterlaluan.

Dia makin tenang hati dan berkeyakinan untuk buat pengucapan awam dan berdepan dengan pelajar-pelajarnya. Dia rasa makin yakin dengan pertuturan bahasa Inggeris selepas membuat persediaan rapi di rumah. Sebelum ini, walaupun dia membuat persediaan rapi, dia tetap rasa kurang keyakinan diri. Selepas rawatan herba, Encik Fazali menjadi berkeyakinan selepas membuat persediaan rapi di rumah. Dia tidak lagi takut kehilangan kerja dan boleh membuat pengucapan awam dengan efektif dan berkeyakinan. Dia tidak lagi cepat sesak nafas dan tidak lagi rasa sakit dada sebelah kiri.

Di samping itu, terdapat pelbagai kes masalah kurang keyakinan diri yang lain, antaranya seperti tidak ada semangat untuk lakukan sebarang perubahan hidup, sentiasa rasakan diri akan gagal dalam sebarang kerja, sentiasa kurang yakin diri sendiri akan berjaya dalam hidup atau hati tak tenang memikirkan hubungan pasangan. Asyik fikirkan kegagalan diri dan rasakan diri sendiri tidak mungkin berjaya dalam hidup. Untuk bantu mereka yang ada masalah kurang keyakinan diri atau mereka yang sentiasa fikirkan kata kata sedih masa lepas, Kak Hannah akan cuba mengenal pasti punca kurang keyakinan diri atau faktor kurang keyakinan diri. Selepas itu, herba yang sesuai akan diberikan kepada mereka.

herbamambantu

 
Contact +6016 9693879
Puan Hannah
Email

kemurungan@gmail.com

 


 

 

 

 
 
 
Copyright © kemurungan.com
Home Contacts Sitemap