home  
  jenisherba  
  payment  
  contacts  
    Home Dasar Privasi Mengenai Kami
Kaunseling Online Percuma, SILA TEKAN butang ini.

 
Jenis Kemurungan
Masalah Tidur
Masalah Panik
Masalah Suami-isteri
Masalah Trauma
Masalah Kurang Keyakinan
Masalah Cepat Letih
Masalah Kurang Selera Makan
Masalah Rasa Bersalah
Masalah Hilang Semangat
Masalah Tidak Tenteram
Masalah Kurang Daya Tumpuan
   
Artikel
Masalah Sesak Nafas Dan Cara Untuk Mengatasinya
Mengapa Orang Yang Mengalami Kemurungan Penampakan Hantu
Tekanan Menopause Dan Jantung Berdebar-debar
Punca dan Herba Berkaitan Hati Tidak Tenang
Simptom Gastrik Dan Cara Untuk Mengatasinya
   
   

Masalah kurang selera Makan, Ada juga yang menunjukkan tanda tanda gastrik.tanda tanda gastrik

Contoh Kemurungan Klinikal: Masalah Tiada Selera Makan (nama samaran, bukan nama sebenar)

Puan Mastura bekerja di sektor korporat. Kerja di pejabat sangat banyak dan dia bekerja dengan penuh berdedikasi. Terdapat banyak urusan yang perlu diselesaikan di pejabat setiap hari, kadang-kala Puan Mastura terpaksa bekerja lebihan masa untuk menghabiskan kerjanya dalam masa yang dijadualkan. Lama-kelamaan, Puan Mastura makin merasakan tekanan semasa bekerja dan dia mula kurang selera makan. Kadang-kala dia tidak keluar makan pada waktu rehat dan terus sambung kerja, sebab dia khuatir kerjanya tidak dapat disiapkan mengikut jadual. Kadang-kala dia langsung tiada selera untuk makan dan tidak rasa lapar. Dia jadi makin kurus dan tidak berdaya dan tidak boleh fokus di pejabat. Adakalanya dia juga menunjukkan tanda tanda gastrik tanpa sebab tertentu.Rakan sekerjanya juga mendapati masalah Puan Mastura. Puan Mastura menceritakan situasinya kepada rakan sekerjanya. Mereka mensyaki Puan Mastura menghadapi masalah tekanan dan menyebabkannya mempunyai masalah hilang selera makan atau masalah tiada selera makan.

Puan Mastura cuba mendapatkan bantuan berkenaan cara mengatasi masalah hilang selera makan. Dia terjumpa nama Kak Hannah di internet. Dia menghubungi Kak Hannah dan menceritakan keadaannya di pejabat dan di rumah. Dia beritahu Kak Hannah masalah tiada selera makan bermula sejak beberapa bulan yang lepas dan kadang-kala dia tidak rasa lapar langsung. Selepas berbual dengan Puan Mastura, Kak Hannah mendapati dia menghadapi masalah tekanan di tempat kerja dan menyebabkannya mempunyai masalah kurang selera makan atau masalah tiada selera makan. Sekiranya masalah ini tidak dirawat pada permulaan, lama-kelamaan akan menjadi masalah hilang selera makan. Kak Hannah mendapati masalah ini berpunca daripada masalah tekanan di tempat kerja dan menyebabkan Puan Mastura terlalu khuatir dan bimbang tentang kerjanya dan tiada masa untuk rehatkan diri. Makin lama makin Puan Mastura rasa tertekan, masalah tiada selera makan menjadi makin serius.

Adakah ubat gastrik sesuai untuk Puan Mastura ?

Selepas rawatan herba dengan Kak Hannah, Puan Mastura makin boleh lepaskan kerja-kerjanya dan tidak lagi sentiasa khuatir dan rasa tertekan sangat dengan kerjanya di pejabat. Dia rasa makin tenang hati dan tidak rasa tertekan sangat semasa bekerja. Selain itu, dia boleh fokus pada kerja dan menyiapkan kerja ikut jadual. Dia rasa lega dan tenang lepas rawatan herba. Dia boleh bekerja dengan rasa lebih selesa dan tidak sentiasa rasa tertekan. Masalah tiada selera makan juga makin berkurangan. Masalah hilang selera makan atau masalah kurang selera makan Puan Mastura dah sembuh dan dia jadi makin berkeyakinan dan ceria dan kelihatan seri muka.

Di samping itu, terdapat contoh lain dalam masalah kurang selera makan, antaranya seperti rasa tiada mood untuk makan walaupun lapar, takut kena bacteria atau kuman dan tiada selera makan, takut makanan beracun, terlalu takut gemuk dan tidak berani makan, makan terlalu banyak ubat dan tiada selera makan, rasa resah tanpa sebab apabila masa makan, kes masalah selera makan seperti masalah anak kurang selera makan, masalah anak tiada selera makan, masalah anak hilang selera makan, masalah kanak-kanak kurang selera makan, masalah hilang selera makan, masalah kurang selera makan dan sebagainya.

Kadang kala, ada juga pesakit yang menunjukkan tanda tanda gasatrik, tanda tanda gastrik angin atau simptom gastrik angin.Namun demikian, kebanyakan pesakit tidak sembuh-sembuh walaupun dengan ubat gastrik dan makan makanan ikut petua hilangkan gastrik. Kes seperti ini juga merupakan salah satu simptom penyakit kemurungan.

herbamambantu

 
Contact +6016 9693879
Puan Hannah
Email

kemurungan@gmail.com

 


 

 

 

 
 
 
Copyright © kemurungan.com
Home Contacts Sitemap