home  
  jenisherba  
  payment  
  contacts  
    Home Dasar Privasi Mengenai Kami
Kaunseling Online Percuma, SILA TEKAN butang ini.

 
Jenis Kemurungan
Masalah Tidur
Masalah Panik
Masalah Suami-isteri
Masalah Trauma
Masalah Kurang Keyakinan
Masalah Cepat Letih
Masalah Kurang Selera Makan
Masalah Rasa Bersalah
Masalah Hilang Semangat
Masalah Tidak Tenteram
Masalah Kurang Daya Tumpuan
   
Artikel
Masalah Sesak Nafas Dan Cara Untuk Mengatasinya
Mengapa Orang Yang Mengalami Kemurungan Penampakan Hantu
Tekanan Menopause Dan Jantung Berdebar-debar
Punca dan Herba Berkaitan Hati Tidak Tenang
Simptom Gastrik Dan Cara Untuk Mengatasinya
   
   

Masalah suami isteri seperti masalah takut kehilangan, suami cakap kepada isterinya bukan kerana aku tak cinta, masalah hubungan seks wanita bersalinbukan kerana aku tak cinta

Contoh Ciri-ciri Kemurungan: Masalah Suami Isteri (nama samaran, bukan nama sebenar)

Norshida telah berkahwin selama 6 tahun dengan suaminya. Norshida mula mengalami masalah  suami istri selepas dia melahirkan anak yang kedua. Selepas kelahiran anaknya yang kedua, Norshida mula menunjukkan ciri-ciri kemurungan lepas wanita bersalin. Masalah kemurungan selepas wanita bersalin ini menyebabkan dia mudah rasa prasangka dan kurang percaya pada suaminya. Dia selalu rasakan dirinya sukar untuk mempercayai suaminya. Puan Norshida menjadi suka cari masalah dengan suaminya dengan meluahkan kata-kata tak senonoh. Contohnya sedikit masalah kecil seperti lewat pulang daripada tempat kerja, atau tidak membalas telefonya, Puan Norshida jadi rimas, hati tak tenang, sesak nafas dan mula fikir yang bukan-bukan terhadap suaminya. Dia memikirkan suaminya mungkin ada perempuan dekat luar, atau ada perempuan simpanan tanpa pengetahuannya. Dia juga tidak berminat untuk ada hubungan seks dengan suaminya.

Selain itu, Puan Norshida juga tidak percaya pada kejujuran suaminya. Dia tidak lagi mempercayai suaminya walaupun suaminya balik ke rumah tiap-tiap hari selepas bekerja. Norshida mula mengawal setiap gerak-geri suaminya seperti memeriksa telefon dan menghubungai rakan-rakan sekerjanya untuk memastikan suaminya ada pergi kerja. Suaminya mula rasa tertekan dengan tingkah-laku isterinya yang kuat mengawal dan kuat cemburu dan prasangka. Suaminya merasakan dia telah memberikan kasih sayang kepada isterinya tetapi isterinya masih rasa tidak mencukupi. Puan Norshida terlalu inginkan perhatian 100% daripada suaminya, dia mengharapkan suaminya dapat sentiasa menemainya dan menumpukan lebih perhatian kepada dirinya. Suaminya mula mendapatkan bantuan kemurungan daripada Kak Hannah. Suaminya bercerita tentang contoh penyakit kemurungan yang berlaku pada isterinya dan meminta bantuan untuk cegah kemurungan daripada Kak Hannah.

Cara mengatasi kemurungan orang bersalin atau wanita menopause.

Peristiwa diatas merupakan antara contoh kemurungan yang berlaku pada pasangan suami isteri. Puan Norshida mengalami masalah kemurungan dan membawa kesan kepada kehidupan suami isterinya. Nasib baik, suaminya menyedari bahaya kemurungan dan mendapatkan rawatan kemurungan secepat mungkin.  Selepas terapi kemurungan (melalui herba natural) daripada kak Hannah, Puan Norshida makin tenang hati dan kelihatan seri muka semula. Dia menjadi tenang hati dan boleh bermesra dengan suaminya kembali. Dia boleh mempercayai suaminya, tidak sentiasa takut kehilangan suaminya, dan tidak lagi suka cari pasal dengan suaminya selepas rawatan herba.

Perhatian: Tempoh kemurungan akan berkurangan sekiranya mendapatkan rawatan secepat mungkin. Selain itu, terdapat pelbagai punca kes masalah suami isteri yang berpunca daripada masalah suami seperti masalah suami lambat pancut, masalah suami cepat pancut, masalah suami mati pucuk, masalah suami tiada nafsu, masalah suami tidak bernafsu dan masalah suami tidak bekerja. Masalah suami juga merupakan punca utama masalah suami isteri pada zaman ini. Masalah suami juga boleh diubati melalui rawatan herba.

herbamambantu

 
Contact +6016 9693879
Puan Hannah
Email

kemurungan@gmail.com

 


 

 

 

 
 
 
Copyright © kemurungan.com
Home Contacts Sitemap