home  
  jenisherba  
  payment  
  contacts  
    Home Dasar Privasi Mengenai Kami

 
Jenis Kemurungan
Masalah Tidur
Masalah Panik
Masalah Suami-isteri
Masalah Trauma
Masalah Kurang Keyakinan
Masalah Cepat Letih
Masalah Kurang Selera Makan
Masalah Rasa Bersalah
Masalah Hilang Semangat
Masalah Tidak Tenteram
Masalah Kurang Daya Tumpuan
   
Artikel
Masalah Sesak Nafas Dan Cara Untuk Mengatasinya
Mengapa Orang Yang Mengalami Kemurungan Penampakan Hantu
Tekanan Menopause Dan Jantung Berdebar-debar
Punca dan Herba Berkaitan Hati Tidak Tenang
Simptom Gastrik Dan Cara Untuk Mengatasinya
   
   

Masalah tidur-wajib makan ubat penenang dan ubat tidur?

ubat tidurContoh Kes-kes Masalah Tidur Malam / Masalah Insomnia (nama samaran, bukan nama sebenar)

Encik Ridwan seorang pekerja yang berdedikasi, dia selalu mendapat pujian rakan sekerjanya. Dia seorang yang rajin dan sentiasa menyiapkan kerja dalam masa yang ditetapkan. Prestasi kerjanya sangat baik dan dia seorang yang berkeyakinan sebab bosnya memandang baik terhadap dia. Baru-baru ini, bos mendapatkan seorang pekerja baru. Pekerja baru ini memberikan tekanan kepada Ridwan. Pekerja ini seorang yang sangat berkaliber dan pandai bergaul dengan rakan sekerjanya. Pekerja ini selalu mendapat pujian daripada bos dan rakan sekerjanya. Selain ini, pekerja baru ini juga menyiapkan kerja dengan efesien dan sempurna.

Perisitiwa ini menyebabkan tekanan kepada Ridwan. Ridwan bimbang pekerja itu akan menggugat kedudukannya dalam syarikat itu, sebab bosnya selalu puji pekerja baru itu. Ridwan mula prasangka terhadap rakan sekerjanya, dia risau rakan sekerjanya makin menjauhkan diri daripadanya. Dia juga mula rasa kurang yakin diri dan merasakan diri tidak sebaik pekerja baru itu. Ridwan mula menunjukkan muka tidak gembira di pejabat dan mudah naik marah apabila ditegur oleh rakan sekerjanya. Semakin lama semakin Ridwan terasa tertekan di pejabat dan kerap kali terkenang kata kata sedih yang diluahkan oleh orang lain pada masa lepas-lepas.

Semua perisitiwa diatas  menyebabkan Ridwan susah nak tidur pada waktu malam.  Ridwan tertekan dan asyik fikiran kerja-kerjanya di pejabat. Dia terlalu khuatir dirinya akan hilang pekerjaannya. Dia rasa hati tak tenang sehingga jantung berdebar debar dan sesak nafas ketika tidur dan susah nak tidur waktu malam.  Dia berbaring di katil sangat lama sebelum terlelap. Otaknya asyik berpusing-pusing fikirkan peristiwa di pejabatnya. Kadang-kala Ridwan mimpi ngeri sepanjang malam dan sesak bernafas ketika tidur. Selain itu, dia juga mudah terjaga pada waktu malam. Selepas terjaga pada waktu malam, jantung berdebar dan badan berpeluh peluh, Ridwan ada masalah tak lena semula. Selepas terjaga pada waktu malam, dia asyik fikirkan masalah di pejabatnya. Disebabkan masalah tidur, dia selalu rasa letih selepas bangun pada keesokkan hari.

Dia selalu rasa tidak bermaya dan tidak bersemangat untuk bekerja. Dia tidak dapat focus dengan baik dan prestasi kerjanya makin merosot. Selain itu, dia jagi makin sensitive dengan teguran rakan sekerjanya dan semakin menjauhkan diri daripada mereka. Masalah insomnia ini mula memberikan kesan negative kepada kehidupan seharian Encik Ridwan.

Ketagihan ubat tidur dan ubat penenang wajib untuk masalah susah tidur ?

Ridwan mula mendapatkan bantuan daripada Kak Hannah.  Kak Hannah mendapati Ridwan menghadapi masalah insomnia iaitu masalah tidur malam. Selepas ambil herba yang sesuai dengan masalahnya, dia menjadi makin tenang hati dan boleh tidur dengan baik pada waktu malam. Dia tidak lagi mudah terjaga pada waktu malam, dia dapat tidur dengan lena pada waktu malam. Selain itu, kekerapan mimpinya berkurangan dan dia tidak lagi ada masalah tidur berlebihan. Disebabkan kualiti tidurnya bertambah baik dan semakin ok, dia menjadi bersemangat dan ada tenaga untuk buat kerjanya. Semasa di pejabat, Ridwan menjadi bersemangat semula dan dapat focus pada kerjanya. Oleh itu, prestasi kerjanya meningkat semula dan dia menjadi berkeyakinan terhadap diri sendiri. Selain itu, dia dapat bergaul baik dengan rakan sekerjanya dan tidak lagi mudah sensitive dengan teguran rakan sekerjanya. Encik Ridwan kembali tenang hati dan tidak lagi sesak nafas selepas menerima rawatan herba.

herbamambantu

 
Contact +6016 9693879
Puan Hannah
Email

kemurungan@gmail.com

 


 

 

 

 
 
 
Copyright © kemurungan.com
Home Contacts Sitemap