home  
  jenisherba  
  payment  
  contacts  
    Home Dasar Privasi Mengenai Kami
Kaunseling Online Percuma, SILA TEKAN butang ini.

 
Jenis Kemurungan
Masalah Tidur
Masalah Panik
Masalah Suami-isteri
Masalah Trauma
Masalah Kurang Keyakinan
Masalah Cepat Letih
Masalah Kurang Selera Makan
Masalah Rasa Bersalah
Masalah Hilang Semangat
Masalah Tidak Tenteram
Masalah Kurang Daya Tumpuan
   
Artikel
Masalah Sesak Nafas Dan Cara Untuk Mengatasinya
Mengapa Orang Yang Mengalami Kemurungan Penampakan Hantu
Tekanan Menopause Dan Jantung Berdebar-debar
Punca dan Herba Berkaitan Hati Tidak Tenang
Simptom Gastrik Dan Cara Untuk Mengatasinya
   
   

Masalah trauma-pengalaman seperti tiba-tiba sesak nafas, ada juga yang kerap kali mengalami pengalaman penampakan hantu.penampakan hantu

Ciri Kemurungan Klinikal: Masalah Trauma or Masalah Traumatik (nama samaran, bukan nama sebenar)

Encik Nordin bekerja di sektor kewangan. Dia merupakan pakar analisis kewangan yang berkaliber.   Tiap-tiap hari Encik Nordin menunggang motosikal ke tempat kerja untuk mengelak dari masalah kesesakan lalulintas.  Suatu hari yang malang, berlaku kemalangan jalan raya kepada Encik Nordin. Motosikalnya dilanggar oleh kereta dan dirinya cedera dan dihantar ke hospital. Hospital mengesahkan Encik Nordin hanya mengalami cedera ringan dan tidak mengalami sebarang pendarahan dalaman. Encik Nordin boleh terus balik lepas rawatan itu. Selepas beberapa bulan, rakan sekerjanya mendapati Encik Nordin suka duduk termenung di pejabat dan tidak prihatin kepada perkara disekitarnya. Ada kalanya mereka menegurnya, namum dia tidak pernah menjawab mereka. Selain itu, rakan sekerjanya rasa ada sesuatu yang tak kena dengan Encik Nordin terutamanya apabila dia jadi suka menyendiri dan termenung di pejabat dan tidak menghabiskan tugas-tugasnya seperti dulu. Mereka mendapati Encik Nordin mempunyai ciri kemurungan dan menasihatinya untuk mendapatkan bantuan kemurungan.

Selepas ditegur oleh rakannya, Encik Nordin pun cuba mendapatkan bantuan kemurungan daripada Kak Hannah. Selepas mendengar cerita daripada Encik Nordin, Kak Hannah mendapati semua ini berlaku selepas kejadian kemalangan itu. Dia disahkan menghadapi masalah trauma akibat kemalangan. Encik Nordin beritahu Kak Hannh dia betul-betul terkejut masa kemalangan, walaupun dia hanya cedera ringan. Dia sebut dia mudah terkejut, sesak nafas, jantung berdebar dan otaknya selalu tak boleh fokus selepas kemalangan itu. Kesan kemurungan terhadap kesihatanya hanya muncul selepas beberapa bulan. Ini merupakan antara contoh masalah traumatik. Semua diatas bermula daripada peristiwa trauma, dimana dia mengalami ketakutan dan terkejut semasa kemalangan.

Sesiapa sahaja boleh mengalami masalah trauma pada bila-bila masa.

Selain itu, terdapat pelbagai jenis kes trauma yang mungkin berlaku pada masa kecil, semasa di bangku sekolah, wanita bersalin, semasa hamil, pengalaman bersalin yang menakutkan, kehilangan orang tercinta, kehilangan ibu-bapa atau saudara rapat secara tiba-tiba, diseksa pada waktu kecil, dibuli teruk oleh rakan-rakan sekolah, tiada kasih saying daripada ibu-bapa pada waktu kecil, berlaku kemalangan ringan atau teruk, terkejut dengan berita-berita ngeri atau menakutkan daripada berita. Kesemua diatas merupakan contoh kemurungan yang berpunca daripada masalah trauma samada masa kecil, dewasa atau tua. Terapi kemurungan melalui rawatan herba natural boleh bantu anda merawat minda anda yang telah lama terkejut oleh kes-kes trauma.

Sila hubungi Puan Hannah  012-380 9109 untuk maklumat lanjut tentang terapi masalah traumatik atau masalah trauma. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara mengatasi masalah trauma melalui herba. Masalah traumatik juga berpunca daripada faktor lain seperti masalah trauma akibat keguguran, masalah trauma akibat kemalangan, masalah trauma akibat penderaan, masalah trauma pada anak, masalah trauma masa belajar, masalah trauma putus cinta, masalah trauma kewangan, masalah trauma masa bekerja, masalah trauma waktu bersalin normal, masalah trauma selepas pengalaman penampakan hantu dan sebagainya. Herba natural ini boleh menbantu anda mengatasi masalah trauma yang berlaku pada masa kecil, dewasa atau masa sekarang. Herba natural ini juga dapat membantu anda kembali seri muka, tidak mudah tiba-tiba sesak nafas, kembali tidur nyenyak dan kembali hati yang tenang.

herbamambantu

 
Contact +6016 9693879
Puan Hannah
Email

kemurungan@gmail.com

 


 

 

 

 
 
 
Copyright © kemurungan.com
Home Contacts Sitemap